Kennissessie Groene waterstofeconomie tijdens GroningenSail op 7 juni

Op vrijdag 7 juni is het Museum aan de A in Groningen het toneel voor een inspirerende lezing over de groeiende rol van groene waterstof, georganiseerd door ENTRANCE – Centre of Expertise Energy. Dit evenement, onderdeel van GroningenSail, biedt een unieke kans voor ondernemers uit het MKB in Noord-Nederland om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en ontwikkelingen binnen de groene waterstofeconomie.

De kennissessie begint om 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur) en wordt afgetrapt door Dr. ir. Jan Jaap Aué, directeur van ENTRANCE en lector waterstoftoepassingen. Hij vertelt over de stand van zaken en de toekomstverwachtingen voor groene waterstof in Noord-Nederland. Hierbij worden belangrijke elementen zoals regionale initiatieven, subsidies en het vinden van gekwalificeerd personeel belicht.

Vervolgens zal Tineke van der Meij, een deskundige op het gebied van groene waterstof, aan de hand van concrete verhalen van Noordelijke MKB-ondernemers een beeld schetsen van het groeiende ecosysteem rondom groene waterstof in de regio, zoals het Groene Waterstof Booster ecosysteem. Deze verhalen, vol uitdagingen en successen, bieden een waardevol inzicht in de praktische toepassingen en kansen binnen de groene waterstofsector.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen aan de aanwezige ondernemers en sprekers. Dit biedt een unieke kans om dieper in te gaan op specifieke aspecten van groene waterstof en om te netwerken met gelijkgestemde professionals.

Meld je aan
Toegang tot de lezing is gratis, maar registratie is verplicht via de ENTRANCE-website. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 7 juni
Tijd: Inloop vanaf 14:00 uur, lezing start om 14:30 uur
Locatie: Museum aan de A, Groningen

Over GroningenSail
In de week voorafgaand aan het maritieme evenement Delfsail in Delfzijl, organiseert de gemeente Groningen voor het eerst een side-event onder de titel GroningenSail. Het meerdaagse evenement vindt plaats van donderdag 6 tot zondag 9 juni en verbindt stad en regio. Inhoudelijk draaien de verschillende programma-onderdelen om het thema energietransitie en de ontwikkelingen op het gebied van waterstof.

GroningenSail wordt georganiseerd samen met een aantal partners uit stad en ommeland, te weten Het Akkoord van Groningen, de provincie Groningen, Groningen Seaports, Gasunie, Groninger Museum, Rabobank, Enexis en een aantal bedrijvenverenigingen.