BE THE CHANGE IN THE ENERGY REVOLUTIOn

SAMEN BOUWEN WE AAN EEN DUURZAME ENERGIETOEKOMST

Innoveren doen we samen. Of je nu een bedrijf, organisatie of individu bent, wij hebben veel te bieden en kijken er naar uit om onze kennis met jou te delen en van jou te leren. Iedereen is welkom om deel te nemen aan ons energienetwerk. We begrijpen hoe uitdagend het kan zijn om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de energietransitie. Daarom bieden wij een breed scala aan test- en experimenteerfaciliteiten, samenwerkingsmogelijkheden, evenementen, opleidingen en cursussen aan.

Samenwerken in de energietransitie - ENTRANCE Centre of Expertise Energy Hanzehogeschool Groningen ©René Keizer

Samenwerken

Door samen te werken met partners kunnen we de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën en de overstap naar duurzame energiebronnen versnellen. De kern van onze samenwerkingen is co-creatie: samen oplossingen ontwikkelen die realiseerbaar, herbruikbaar en schaalbaar zijn.

FACILITEITEN – TEST EN EXPERIMENTEREN IN DE ENERGIEPROEFTUIN

In de energieproeftuin van ENTRANCE komen technologie, kennis en vraagstukken uit de praktijk samen. Goede ideeën worden hier ontwikkeld tot werkende oplossingen. Iedereen die een product, dienst of proces wil testen in een gecontroleerde en realistische omgeving, kan gebruik maken van onze faciliteiten.

OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN

De ontwikkelingen en innovaties in de energietransitie gaan snel. Er zijn voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden nodig om bij te blijven. Wil je je vaardigheden up-to-date houden en je kennis vergroten? ENTRANCE heeft in samenwerking met HanzePro een aantal energieopleidingen en cursussen ontwikkeld voor professionals.

Opleiding

WATERSTOF – INTRODUCTIE OP TOEPASSING EN VEILIGHEID

Waterstof wordt tegenwoordig steeds meer genoemd als alternatieve energiebron. Toch is de…

Opleiding

WATERSTOF – INLEIDING IN HET ANALYSEREN EN REDUCEREN VAN RISICO’S

In de cursus ‘Waterstof – Inleiding in het analyseren en reduceren van…

Opleiding

WATERSTOF- ENERGIERECHT EN VEILIGHEIDSWETGEVING

Waterstof gaat als energiedrager een hele prominente rol innemen in onze energievoorziening…

Opleiding

INLEIDING IN DE ENERGIETRANSITIE

  Momenteel is de energietransitie in volle gang en er is een…

Opleiding

ENERGIE- EN KLIMAATRECHT

Onder invloed van de liberalisering van de markten voor gas en elektriciteit…

“We kijken met een goed gevoel terug op het Groene Waterstof Booster-vouchertraject. Het heeft ons losgeschud uit ons vaste denkpatroon, wat ons op de lange termijn veel tijd heeft bespaard.” –
-Ale Procee, CEO bij Douna Machinery

ENTRANCE AWARD

ENTRANCE Award winnaar 2022 BioBTX

Baanbrekende oplossingen zijn nodig om de transitie op gang te brengen. Zij die dat realiseren helpen we daarom verder met de ENTRANCE Award. De ENTRANCE Award is een aanmoedigingsprijs voor diegenen die de transitie vooruit helpen door innovatieve oplossingen te bedenken, uit te voeren, of groot te maken. Personen, organisaties en bedrijven uit heel Nederland kunnen de ENTRANCE Award winnen.

PARTNERS OVER ENTRANCE