PROJECTEN

Samen met bedrijven, overheden, studenten en andere kennisinstellingen werken we aan innovatieve projecten. Zo ontwikkelen we oplossingen voor de energie-uitdagingen van vandaag en morgen.

Bij ENTRANCE beschikken we over diverse expertises op het gebied van de energietransitie: waterstof, windenergie, energiesystemen en -netwerken, life sciences, economie, rechten, communicatie en gedragpsychologie. In onze projecten werken de experts uit verschillende vakgebieden met elkaar samen. Het resultaat? Nieuwe kennis en slimme innovaties in processen en producten.

Overzicht projecten

project

H2COVE

Het doel is om de Europese arbeidsmarkt te voorzien juiste en hoogwaardige beroepsvaardigheden voor een waterstofeconomie.

project

ZONNEDORPEN 

Een energiecoöperatie die samenwerkt met bedrijven en lokale bewoners om duurzame energie op te wekken

project

WIJKONDERZOEK SOCIALE FACTOREN

Sociale factoren die van invloed zijn op succesvolle bewonersparticipatie bij ontwikkeling van energiestrategieën.

project

WATTFLEX 

Een stap richting een nieuwe coöperatieve partij op de markt, de coöperatieve aggregator

project

WATERSTOFWIJK HOOGEVEEN

In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn en waterstof is een veelbelovend alternatief. Gemeente Hoogeveen is samen met o.a. ENTRANCE een project gestart in de bestaande woonwijk Erflanden en heeft een nieuwe woonwijk op waterstof gebouwd van ongeveer 80 woningen, Nijstad-Oost. Hoe kan waterstof worden toegepast om woningen van stroom […]

project

VINDI 

Onderzoek naar de factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van lokale energie initiatieven en hoe deze factoren kunnen worden beïnvloed om het succes van lokale energie initiatieven te vergroten