ENTRANCE AWARD

Wie wint de ENTRANCE AWARD 2024?

De ENTRANCE Award 2024 is een aanmoedigingsprijs voor pioniers die met hun lef en innovatie de energietransitie versnellen. Personen of organisaties uit heel Nederland kunnen de ENTRANCE Award winnen. In 2022 won BioBTX de prijs en New Born Rubber is in 2023 uitgeroepen tot winnaar. De ENTRANCE AWARD 2024 t.w.v. €100.000 wordt op 20 juni uitgereikt op het New Energy Forum.

Prijzenpakket

De prijs is een initiatief van een breed scala aan partners die zich inzetten voor versnelde innovatie op het gebied van energie. Het prijzenpakket bestaat uit:

#1: €25.000,- cashprijs + een aanvullend steunpakket ter waarde van €75.000,-
#2: €10.000,- cashprijs
#3: €5.000,- cashprijs

Het steunpakket bestaat uit kennis, advies, of netwerkcontacten en wordt afgestemd op de wensen van de prijswinnaar.

Top 3 genomineerden
De nominaties voor de ENTRANCE AWARD zijn gesloten op 30 mei 2024. Alle inschrijvingen worden nu beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Ruud Koornstra, Jörg Gigler, Dick Pouwels, Koen Kok, Eelkje Oldenburger en Marcel Koenis. Op 10 juni worden de Top 3 genomineerden bekend gemaakt

“met de ENtrance award konden wij ons verder ontwikkelen dan alleen techniek”
– Bio BTX, winnaar 2022. (Lees meer)

Partners & het steunpakket

BBENG
Als partner van de ENTRANCE Award is BBENG in de lead om samen met de prijswinnaars om tafel te gaan om diens groeiambitie(s) te vertalen naar praktische uitvoering. Het realiseren van innovatie en ondernemerschap. Daar is BBENG goed in en gaan ze onze winnaars bij helpen. Ze smeden uitvoerbare plannen, gericht op resultaat. Hierbij letten ze op financieringsmogelijkheden, groeikansen en geven ze toegang tot hun uitgebreide netwerk van partners.

Rabobank
Als partner van de ENTRANCE Award financiert de Rabobank de forse geldprijzen. De coöperatieve Rabobank is er van overtuigd dat we samen meer kunnen bereiken. De klimaatdoelstellingen en de noodzakelijke energietransitie in Nederland zijn een enorme klus om te klaren. Alleen als overheid, opleiders, banken en andere marktpartijen echt goed samenwerken zijn  de ambitieuze klimaatdoelen haalbaar. Rabobank initieert deze verbinding en legt al haar coöperatieve talenten in om dit voor elkaar te krijgen. De pioniers versnellen met hun lef en innovaties de energietransitie. Daarom verbindt Rabobank zich aan deze aanmoedigingsprijs.

Ekwadraat
Als partner van de ENTRANCE AWARD 2024 draagt Ekwadraat dit jaar opnieuw bij aan de aanmoedigingsprijs voor baanbrekers in de energietransitie. Ekwadraat heeft meer dan 20 jaar ervaring in duurzame energie. Ze delen graag hun kennis, ervaring, netwerk en faciliteiten met de winnaar van de ENTRANCE AWARD om hun duurzame ambities te realiseren. Concreet kunnen ze de prijswinnaar helpen met advies over technische en financiële haalbaarheid van duurzame energie installaties; subsidiescans en advisering (innovatie-, investerings- en exploitatiesubsidie); advies over vergunningen en omgevingsmanagement voor realisatie duurzame energie installaties; beschikbare ruimtes (werkplekken, vergaderruimtes en bijeenkomsten).

Strawberry Fields
Strawberry Fields is als Gronings bureau voor strategie en creatie een insider in de energietransitie. Ook dit jaar doen ze weer een bijdrage aan de ENTRANCE AWARD 2024 t.w.v. €100.000,-. Het bureau maakt voor de Top 3 genomineerden een promotievideo en de winnaar kan rekenen op strategisch communicatieadvies om hun complexe verhaal aan de buitenwereld te kunnen vertellen. Spoiler: het is niet complex.

New Energy Coalition en partners GasUnie, Shell, NOM en EBN
Door New Energy Coalition en partners GasUnie, Energy Beheer Nederland, NAM en Shell is voor 2024 opnieuw een bijdrage toegezegd aan de ENTRANCE AWARD 2024. Noord-Nederland is sterk in het positioneren van energietransitie op human capital, onderzoek en innovatie. Met de nationale ENTRANCE AWARD geeft de coalitie hier invulling aan.

GasTerra
GasTerra draagt als partner dit jaar opnieuw bij aan de ENTRANCE AWARD om aandacht te scheppen voor een belangrijke innovatie die bijdraagt aan de energietransitie. En nog belangrijker: de energietransitie krijgt daadwerkelijk een steun in de rug doordat een baanbrekende innovatie de kans krijgt zich verder te ontwikkelen.

Enablemi
Bij Enablemi staat één filosofie centraal: met alles wat ze doen, willen ze bijdragen aan een duurzamere en gezondere planeet. Het stimuleren van lef en innovatie in de energietransitie past hier natuurlijk perfect bij! Daarom werken ze graag mee aan de ENTRANCE AWARD. Enablemi biedt de top drie direct passende begeleiding en slim subsidieadvies. Zo helpen ze deze koplopers om hun ambities sneller te realiseren.