‘Kick Start’ in de energietransitie

8 februari 2024

Op 12 februari 2024 nemen 80 studenten deel aan de Energy Kick Start Week. In de Energy Barn worden ze ondergedompeld in alle facetten van de energietransitie. In deze week worden de studenten voorbereid op de minoren Energy & Society en Waterstof of afstudeeronderzoek binnen de ENTRANCE Learning Communities.

Joline Teisman van Bureau Lef begeleidt de studenten en bereidt ze voor op hun eindopdracht, de ontwikkeling van duurzame woonfaciliteiten voor studenten op de Zernike Campus. Als oud-student van de master Energy for Society, begrijpt Joline precies wat de studenten te wachten staat. Hierdoor weet zij de studenten goed te motiveren en enthousiasmeren.

Dean en lector Energietransitie, Jan-Jaap Aué trapt de week af met het eerste energietransitie college en de introductie met betrekking tot de actualiteiten van de transitie. Naast verschillende gastcolleges gaan de studenten in gesprek aan tijdens de expertmeeting. Hier stellen zij vragen aan de energie-experts van ENTRANCE, die nieuwe inzichten geven voor de ontwikkeling van de eindopdracht.

Afsluitend aan deze week zijn de pitches van de genomineerde eindopdrachten. De meest unieke, innovatieve en baanbrekende plannen worden door de studenten gepresenteerd en door een vakkundige jury beoordeeld. Er staat een mooie prijs te wachten voor de winnaars! Na afloop van de pitches sluiten we af met een gezellige borrel.