BEAT THE CLOCK, TURN THE LOCK

De ontwikkeling van een escaperoom om kennis te brengen en mensen te motiveren aan de slag te gaan met de energietransitie

De energietransitie is in volle gang en vraagt om aanpassingsvermogen en participatie van iedereen. Een eerste stap in dit proces is het creëren van bewustwording. Pas als je je bewust bent van de acties die nodig zijn, kun je je gedrag aanpassen. Beschikken over voldoende kennis van de energietransitie is daarvoor nodig. Het is echter niet gemakkelijk om kennis over de energietransitie op een leuke manier over te brengen. Hier komt het project ‘Beat the clock, turn the lock’ om de hoek kijken. Het doel van het project is om een escaperoom te ontwikkelen die mensen kennis brengt en motiveert om aan de slag te gaan met de energietransitie.

Door deelnemers uitdagende en leuke opdrachten te geven waarbij ze moeten nadenken over duurzame oplossingen voor het opwekken van energie en andere aspecten van de energietransitie, kan de escape room bijdragen aan een toename in kennis en motivatie voor het onderwerp. Deelnemers worden op een interactieve en praktische manier geprikkeld om oplossingen te bedenken voor de energietransitie. Hierdoor krijgen ze een beter inzicht in de complexiteit van het onderwerp en leren ze op een creatieve manier om oplossingen te bedenken die zelf in hun dagelijkse leven kunnen toepassen.

De escaperoom creëert een gevoel van urgentie, door de deelnemers te laten ervaren hoe belangrijk het is om snel te handelen. Ook kan de escaperoom helpen om deelnemers bewust te maken van de gevolgen van het niet meewerken aan de energietransitie. Daarnaast kan de escaperoom bijdragen aan een toename in motivatie, doordat deelnemers op een leuke en uitdagende manier gestimuleerd worden om actief mee te denken over oplossingen. Als blijkt dat de escaperoom een succes is, is de verwachting dat de escaperoom van ENTRANCE ook bij andere kennisinstellingen geplaatst wordt.

Looptijd: september 2022– augustus 2023

Totaalbudget van het project: €50.000

Budget ENTRANCE: €50.000

Locatie: Groningen

Partners: geen partners

Domeinen: Technisch + Sociaal

Betrokken lectoraten: Communication, Behaviour & the Sustainable Society

Gerelateerd projecten

project

H2COVE

Het doel is om de Europese arbeidsmarkt te voorzien juiste en hoogwaardige beroepsvaardigheden voor een waterstofeconomie.

project

ZONNEDORPEN 

Een energiecoöperatie die samenwerkt met bedrijven en lokale bewoners om duurzame energie op te wekken

project

WIJKONDERZOEK SOCIALE FACTOREN

Sociale factoren die van invloed zijn op succesvolle bewonersparticipatie bij ontwikkeling van energiestrategieën.

project

WATTFLEX 

Een stap richting een nieuwe coöperatieve partij op de markt, de coöperatieve aggregator

project

WATERSTOFWIJK HOOGEVEEN

Geautomatiseerde inspectie- en reparatiestrategieën voor turbineblad-erosie.

project

VINDI 

Onderzoek naar de factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van lokale energie initiatieven en hoe deze factoren kunnen worden beïnvloed om het succes van lokale energie initiatieven te vergroten