Hoe gaat het nu met BioBTX, de eerste winnaar van de ENTRANCE Award?

10 november 2022

Op 23 juni 2022 werd BioBTX uitgeroepen tot de eerste winnaar van de ENTRANCE Award. De ENTRANCE Award is een aanmoedigingsprijs voor baanbrekers in de energietransitie. Baanbrekende oplossingen zijn nodig om de transitie vooruit te helpen. Zij die dat realiseren helpen we daarom verder. Hoe is het nu met de winnaar van de ENTRANCE Award 2022?

BioBTX mag zich leider in hernieuwbare en circulaire aromaten noemen. Dankzij haar technologie kunnen end-of-life plastics en biomassa worden omgezet naar circulaire bouwstenen voor de chemisch industrie wereldwijd. „Daarmee dragen we in hoge mate bij aan het verbeteren van de wereld. Voor Groningen kan het betekenen dat ze er een fundamentele maakindustrie op duurzame wijze bij krijgt. Onze volgende stap is de bouw van de fabriek in Delfzijl, waarmee we vol in voorbereiding zijn. Echt, wat we doen, is gaaf.”, zegt Niels Schenkt van BioBTX. Daarmee won BioBTX afgelopen zomer de ENTRANCE Award, prijs voor baanbrekers in de energietransitie. „Een geweldige erkenning”.

Inhoud van de prijs

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €25.000,- en wordt verder afgestemd op de behoeftes van de winnaar van de award. Daarbij wordt gekeken hoe ENTRANCE en haar partners van grootste toegevoegde waarde kunnen zijn bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Is er behoefte aan kennis, experimenteerfaciliteiten, onderzoek of juist aan arbeidskracht?

BioBTX is ijzersterk in haar eigen core-knowledge en technologie, maar zag kansen op het gebied van marketing en communicatie. „Met die €100.000,- kunnen wij ons werk en ons bedrijf voor een breed publiek zichtbaar maken.”, stelt Niels Schenk. Dankzij de prijs kan BioBTX nu samenwerken met één van de partners uit het ENTRANCE-netwerk, communicatieadviesbureau Strawberry Fields. Het doel is om het merk BioBTX sterk neer te zetten, meer bekendheid te genereren en op heldere wijze de corebusiness van BioBTX uitleggen.

Ook worden er stappen gezet op het gebied van procesautomatisering en wordt er inhoudelijk advies gegeven over de opzet en uitvoering van de toekomstige R&D-activiteiten van BioBTX. De komende periode wordt het netwerk van ENTRANCE daarnaast ingezet om de scale-up van BioBTX te kunnen versnellen. Er wordt meegedacht over veiligheid, protocollering, scholing, training en koppelkansen met andere projecten op ENTRANCE.

Bekijk de nominatievideo van BioBTX (juni 2022):

Schrijf je nu in voor de ENTRANCE Award 2023

Ben jij of ken jij iemand die de ENTRANCE Award t.w.v. 100.000 euro ook goed kan gebruiken? De inschrijvingen voor de ENTRANCE Award 2023 zijn nu geopend! Vul het nominatieformulier in op https://www.entranceaward.nl/.