BARN TALK 7 FEBRUARI | HET TOEKOMSTIGE ENERGIELANDSCHAP

29 januari 2024

Windmolens, hoogspanningsleidingen en zonneparken: de één ziet ze als een stap naar een schone toekomst, terwijl het voor de ander stoorzenders zijn in ons prachtige landschap. Kan er een wereld bestaan waar deze ‘stoorzenders’ niet alleen visuele obstakels zijn, maar juist harmoniëren met het landschap? Hoe kunnen we de integratie van energie-infrastructuur in ons landschap omarmen en het samenspel tussen ruimte en energie optimaliseren? Dat ontdek je tijdens de aankomende Barn Talk op 7 februari!

Kim van Dam werpt een verhelderende blik op de ruimtelijke impact van de energietransitie en vertelt waarom de gescheiden werelden van ruimte en energie moeten samenkomen aan één tafel. Van de transformatie van rustige gebieden naar bedrijventerreinen tot het betrekken van burgers bij de energietransitie: Kim van Dam belicht de uitdagingen en kansen die voor ons liggen. Hoe begeleiden we deze veranderingen en welke implementatieaanpak is het meest effectief? En wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor ons landschap? Het rijk of de regio?

Technici en ingenieurs, maar ook ontwerpers en verbeelders zijn nodig om niet alleen technieken en producten vorm te geven, maar vooral om energie te integreren met ons landschap. We moeten bouwen met het landschap als integraal onderdeel van onze plannen en beleid. Jelmer Pijlman, medeoprichter en directeur van Novar, vertelt hoe zij met deze uitdaging omgaan bij het ontwikkelen, bouwen en beheren van zonneparken. En ook Marco Glastra, directeur bij Het Groninger Landschap, deelt zijn visie op hoe de Groningers van nu en de toekomst van ons landschap kunnen blijven genieten.

Meld je aan

De Barn Talk over het energielandschap is op 7 februari en start om 16:15 uur (inloop vanaf 16:00 uur). Ontmoet de experts, stel je vragen en draag bij aan dit cruciale gesprek over de toekomst van het energielandschap.

De Barn Talk van 7 februari is gratis bij te wonen. Aanmelden is nodig om een plek te reserveren in de Energy Barn (vol = vol). Na de Barn Talk is iedereen welkom bij de aansluitende netwerkborrel inclusief drankjes en hapjes. De Barn Talk van 7 februari is in het Nederlands.

Tijd: 16:15 (inloop 16:00)

Locatie: Energy Barn, Zernikelaan 17

Livestream: klik hier voor de livestream.

Chat: Klik hier voor de link naar de chat.

Barn-Talk-7-februari-Het-Toekomstige-Energielandschap-ENTRANCE-Centre-of-Expertise-Energy-Groningen-Hanze