ENTRANCE op Let’s Gro 2023

3 november 2023

In november staat het Forum (en een aantal andere locaties) weer drie dagen in het teken van de toekomst van Groningen tijdens het festival Let’s Gro. Laat je inspireren en informeren en praat vooral ook mee over de plannen voor jouw omgeving en de onderwerpen die bepalend zijn voor de stad en inwoners. Op 3, 4, en 5 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij de miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Wat is er nodig om Groningen CO2-neutraal te laten zijn in 2030 en hoe kijk jij hier tegenaan? Zou jij je anders willen en kunnen verplaatsen in de stad of anders willen gaan eten om Groningen CO2-neutraal te laten worden?

De gemeente Groningen behoort tot de 112 steden die de uitdaging van de EU hebben geaccepteerd om in 2030 CO2-neutraal te zijn. De eerste stap in het aangaan van deze uitdaging is het ontwerpen van een reeks principes die kunnen helpen om de koers te wijzigen en het bereiken van klimaatneutraliteit te versnellen, de zogenaamde veranderende principes. Tijdens de presentatie op vrijdag 3 november worden gedurfde inspirerende principes die lopende acties versterken, maar ook tot doel hebben de keuze voor een andere, echt duurzame, manier van leven in de gemeente mogelijk te maken. Op zondag 5 november kun je tijdens een doorlopende sessie in gesprek gaan over deze gedurfde principes en laten horen hoe jij hierover denkt.

Meer informatie? Klik op de button hieronder!