H2 Grand Prix European Championship

24 juni 2024

Studenten en docenten uit negen verschillende Europese landen namen op 21 juni in Sportcentrum Kardinge – met hun waterstof aangedreven, op afstand bestuurbare RC-auto’s – deel aan de H2 Grand Prix RWE European Championship. Dit kampioenschap was één van de studentcompetities die vanuit het project de H2 Train & Learn Hub worden georganiseerd, zoals eerder ook de plaatsingskampioenschappen voor het NK H2-racing, die in april bij ENTRANCE werden georganiseerd door Cor Scholte.

De organisatie van dit EK lag in handen van onze collega’s van het Alfa College, mentaal en fysiek ondersteunt vanuit ENTRANCE in de persoon van Saskia Lieffering. Ook het Noorderpoort was stevig vertegenwoordigd zowel met een race team als in de organisatie.

Niet alleen organiseerden het Alfacollege de race, er was ook een side-event op vrijdagochtend voor zo’n 120 scholieren uit het primair en voortgezet onderwijs uit Groningen, waarin kennis kon worden gemaakt met de wereld van waterstof.

Speciaal voor de racende teams en hun begeleiders zelf, was er tijdens het NEF 2024 op donderdag ook nog een side-event georganiseerd. Aansluitend zijn alle studenten en de begeleiding naar de Muntinglaan vertrokken voor een door het Noorderpoort georganiseerde BBQ.

Het was een geweldig event, dat veel belangstelling trok en waar met veel plezier op teruggekeken wordt. Ons team, dat bestond uit zowel technische als niet technische studenten, eindigde op een keurige negende plaats. De ‘racers’ hadden gehoopt op meer, maar vanwege technische storingen was dit het maximaal haalbare. Trots op hun prestaties overwegen ze nu zich voor te bereiden op deelname aan het WK in de Verenigde Staten.

We wachten de berichten hierover in spanning af en duimen voor vrijgevige sponsoren!