KIJK DE BARN TALK VAN 15 MEI TERUG | DE ROL VAN GROEN GAS IN ONS ENERGIESYSTEEM

28 mei 2024

Elke dag vertrouwen miljoenen Nederlandse huishoudens, bedrijven en boeren op aardgas om hun behoeften te vervullen. Maar met de dreigende uitputting van deze voorraad dringt de noodzaak van alternatieve energiebronnen zich op. Groen gas biedt een veelbelovende oplossing die verschillende sectoren kan transformeren. Welke rol kan groen gas spelen in ons energiesysteem van de toekomst? Tijdens de Barn Talk van 15 mei duiken we samen met experts in de laatste ontwikkelingen in Nederland op het gebied van Groen Gas en de koers van de overheid.

Kijk de Barn Talk hier terug

Sprekers

Eén van de vooraanstaande experts is Robert Goevaers, directeur bij Platform Groen Gas Nederland. Dit platform, gevormd door voortrekkers binnen de Nederlandse groen gas branche, vervult een onmisbare rol in het stimuleren van de productie en toepassing van groen gas. Door gezamenlijk ambitieuze doelstellingen te omarmen, zoals het streven naar een productie van 2 miljard kubieke meter groen gas in 2030, zendt het platform een krachtig signaal uit naar zowel de sector als de overheid. De synergie binnen dit platform draagt bij aan een effectieve aanpak van de complexe uitdagingen en kansen die gepaard gaan met groen gas. Robert neemt je mee in de recente ontwikkelingen.

Ook Jan Hendrik Annema, manager Renewable Gas Supply bij GasTerra schuift aan tafel. Hij vertelt Hij vertelt welke ontwikkelingen de afgelopen 12 jaar hebben plaatsgevonden rondom groen gas. Wat is er gebeurd in de regio? Wat voor effect heeft dit op de markt? En wat betekenen de ontwikkelingen voor de prijsontwikkeling van (groen) gas?

Ruud Paap, thema coördinator bij New Energy Coalition, is de derde spreker van de Barn Talk. Hij vertelt alles over verschillende toepassingen en productievormen van groen gas. Hierdoor rijst de vraag; ‘Op welke andere manieren kunnen we groen gas produceren en zijn er meer ontwikkelingsmogelijkheden?’

Meld je aan

De Barn Talk over groen gas is op 15 mei en start om 16:15 uur (inloop vanaf 16:00 uur). (Let op deze Barn Talk vindt niet plaats op de 1e woensdag van de maand!) Ontmoet de experts, stel je vragen en draag bij aan dit cruciale gesprek!

De Barn Talk van 15 mei is gratis bij te wonen. Aanmelden is nodig om een plek te reserveren in de Energy Barn (vol = vol). Na de Barn Talk is iedereen welkom bij de aansluitende netwerkborrel inclusief drankjes en hapjes. De Barn Talk van 15 mei is in het Nederlands.

Tijd: 16:15 (inloop 16:00)

Locatie: Energy Barn, Zernikelaan 17

Livestream: bekijk hier de Barn Talk.