SDG-speldje voor duurzame collega Cor Scholte

8 februari 2022

Op maandag 7 februari november ontving onze EnTranCe-collega Cor Scholte de titel Duurzaam Rolmodel, plus het prachtige SDG-speldje (Sustainable Development Goals) voor zijn inzet in duurzame projecten en voor een betere wereld. Wij feliciteren Cor met deze mooie titel! Antoinette Bos, lid van het Green Team van de Hanzehogeschool Groningen, reikte het speldjes uit.

Cor is docent-onderzoeker bij Engineering deeltijd en staat op EnTranCe bekend om de waterstof-BBQ waarop hij regelmatig hamburgers op bakt met studenten. Zo maken zij op een laagdrempelige manier kennis met wat ze allemaal met techniek kunnen doen. Ook verzorgt hij landelijke demonstraties van zijn tweedehands elektrische voertuig die is voorzien van een duurzame waterstof brandstofcel. Cor ontwikkelt mee aan lesmateriaal en lesprogramma’s over duurzaamheid en begeleidt studenten binnen de thema’s duurzaamheid en waterstof.

Waarom dit speldje?
Elke medewerker een duurzaam rolmodel; daar streven we naar op de Hanzehogeschool! Een aantal jaar geleden hebben wij ons gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dit zijn 17 doelen van de Verenigde Naties (VN) om van de wereld een betere plek te maken in 2030 voor mens, dier en planeet.

Om deze focus niet uit het oog te verliezen, werkten we in 2017 samen met het Het Financieele Dagblad (FD), BNR Nieuwsradio, ENGIE en SUEZ aan het project The Green Quest: een zoektocht naar onze duurzaamheidsambities. Hoe kunnen we onze hogeschool (nog) verder verduurzamen?

De doelstellingen die hier uit voortvloeiden voor 2025:
technisch:
– Onze eigen aardgaskraan (Hanzehogeschool) op 0;
– 0% restafval;
droomdoelstellingen:
– Elke afgestudeerde student een duurzame ambassadeur;
– Elke medewerker een duurzaam & gezond rolmodel voor studenten

Hier blijven wij ons als Hanzehogeschool en dus ook bij EnTranCe – Centre of Expertise Energy, hard voor maken. Hoe werken jullie aan duurzaamheid in de eigen organisatie?