Terugblik op de Barn Talk over Employer Branding in de energietransitie

7 maart 2024

Bedrijven in de energiebranche zijn tamelijk traditioneel bij het zoeken naar nieuwe werknemers. Er is weinig interesse in jongeren, vrouwen en mensen met andere achtergronden. Een probleem, want er zijn veel mensen nodig om de energietransitie mogelijk te maken.

Volgens het UWV zijn er momenteel zo’n 48.000 openstaande vacatures in de sector. Hoe wordt een werkgever in de energietransitie aantrekkelijker? Dat werd besproken tijdens de Barn Talk van afgelopen woensdag. Je kunt de Barn Talk hieronder terugkijken.

Het Dagblad van het Noorden schreef een artikel over de Barn Talk van afgelopen woensdag. “Iedereen probeert het beste talent te strikken”, zegt Antonia Hein, senior onderzoeker strategische branding bij de Hanzehogeschool Groningen. Er is een soort wedloop om het meest geschikte personeel te vinden. Volgens Hein doen energiebedrijven in ons land te weinig om hun speciale karakter onder de aandacht te brengen. Daardoor lopen ze werkzoekenden mis.

Lees het volledige artikel van het Dagblad van het Noorden over de Barn Talk van 6 maart hier.

Save the date: 3 april 2024

Wil je meer diepgaande inzichten over de energietransitie en de nieuwste ontwikkelingen volgen? Save the date voor onze volgende Barn Talk op 3 april! Houd onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie.

🗓 Datum: 3 april 2024

🕒 Tijd: 16:15 – 17:15

📍 Locatie: Energy Barn, Zernikelaan 17, Groningen