Terugblik op de spraakmakende Barn Talk over Kernenergie

18 december 2023

Op 6 december 2023 organiseerde ENTRANCE – Centre of Expertise energy een Barn Talk waarin het vraagstuk rond kernenergie als cruciale hoeksteen voor een duurzame toekomst centraal stond. De discussie onderzocht de complexiteit van kernenergie en verkende de rol ervan in het huidige tijdperk van klimaatverandering en stijgende prijzen van fossiele brandstoffen.

Experts aan tafel

Hoogleraar Kernfysica en Kernenergie – Nasser Kalantar-Nayestanaki.

Prof. dr. Nasser Kalantar-Nayestanaki van de Rijksuniversiteit Groningen startte de discussie met een diepgaande analyse van kerntechnologie. Hij besprak de opties, kenmerken en ontwikkelingsstappen die noodzakelijk zijn voor een zinvolle integratie van kernenergie.

Lector Economische Vraagstukken binnen de Energietransitie – Wytze van der Gaast

Wytze van der Gaast bracht een verhelderende blik op de economische aspecten van kernenergie. Hij onderzocht de kosten versus opbrengsten van kerncentrales in vergelijking met hernieuwbare energie en opslag.

Senior onderzoeker – Frank Pierie

Frank Pierie, senior onderzoeker bij ENTRANCE vertelde meer over de rol die kernenergie kan spelen in de totale energiemix voor een duurzame toekomst.

Kijk hieronder de Barn Talk van 6 december terug.

Save the date: 10 januari 2024

Wil je meer diepgaande inzichten over de energietransitie en de nieuwste ontwikkelingen volgen? Save the date voor onze volgende Barn Talk op 10 januari! Houd onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie. Bovendien nodigen we je uit om na de Barn Talk van 10 januari 2024 samen met ons het nieuwe jaar te vieren tijdens onze nieuwjaarsborrel. We kijken ernaar uit je daar te ontmoeten!

πŸ—“ Datum: 10 januari 2024

πŸ•’ Tijd: 16:15 – 17:15 (Barn Talk) | 17:15 – 18:00 (Nieuwjaarsborrel)

πŸ“ Locatie: Energy Barn, Zernikelaan 17, Groningen