Wim Elving wint EUPRERA Award 2022!

27 september 2022

Op 24 september 2022 ontving Wim Elving de lifetime achievement award ‘Distinguished public relations scholar’. Wij feliciteren Wim met deze prachtige award die hij ontvangst heeft mogen nemen voor zijn inzet in onderzoek en onderwijs op het gebied van public relations en communicatiemanagement.

Wim Elving

Wim is lector Sustainable Communication bij het lectoraat Communication, Behaviour & the Sustainable Society aan de Hanzehogeschool Groningen. Als sociaal en organisatiepsycholoog (RUG, 1993) is hij in Twente gepromoveerd op een proefschrift in de gezondheidszorg (PhD, 1999). In de afgelopen jaren heeft Wim bij EnTranCe – Centre of Expertise Energy gewerkt aan een groot aantal projecten, zoals Bewonersmonitor Waterstofwijk Erflanden Hoogeveen, SAmen Voor de Energietransitie (SAVE) en de Groene Waterstof Booster.

Voor de projecten binnen EnTranCe Centre of Expertise Energy zet hij zijn expertise in op het gebied van communicatie, gedrag en bij kennisuitwisselingsactiviteiten.

De EUPRERA Award

EUPRERA eert academici die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan onderzoek en onderwijs op het gebied van public relations en communicatiemanagement en aan de bevordering van kennis met een internationaal bereik door hen te benoemen tot “Distinguished public relations scholar”.

Over EUPRERA

Opgericht in 1959 als “CERP Education & Research”, in 2000 veranderd in “EUPRERA” (European Public Relations Education and Research Association). EUPRERA is een autonome organisatie met bijna 500 leden uit 40 landen die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van academisch onderzoek en kennis op het gebied van strategische communicatie. Verschillende grensoverschrijdende en vergelijkende onderzoeks- en onderwijsprojecten worden georganiseerd door aangesloten universiteiten. Om nieuwe methodologieën en onderzoeksresultaten te verspreiden, organiseert EUPRERA elk najaar een hoog aangeschreven jaarlijks congres in samenwerking met een geselecteerde universiteit of hogeschool in Europa.