Terugblik bijeenkomst ESF-team van JPI Urban Europe in Brussel

29 januari 2024

Terugblik op twee productieve dagen in Brussel! Op donderdag 25 januari en vrijdag 26 januari kwamen vertegenwoordigers van het ENTRANCE-team samen in het bruisende Brussel voor een bijeenkomst van het Export Support Facility-team (ESF) van JPI Urban Europe.

De bijeenkomst bracht sleutelfiguren van verschillende projecten samen om resultaten te delen rondom de vorming van “Positive Energy Districts and Neighbourhoods (PEDs).” Het was inspirerend om geesten van alle projecten (Citizen4PED, DigitalTwin4PEDs, FLEXPOSTS, KINETIC, PED4ALL, PED ACT, PROPEL, en SIMPLY POSITIVE) te zien samenwerken. Inzichten werden gedeeld over de voortgang van de projecten die nu in het tweede jaar zitten.

Een belangrijk hoogtepunt van de bijeenkomst was de Critical Lense workshop, waar elk project in detail werd geanalyseerd. Welke innovaties hebben ze tot nu toe daadwerkelijk voortgebracht? En wat zijn de unieke bijdragen en karakteristieken van de projecten? Op de tweede dag verschoof de focus naar de essentie van PEDs als een co-creatief proces. Geïnspireerd door de Cities4PED Toolkit, verkenden we de transformerende kracht van gezamenlijke creatie.

Wil je meer weten over het onderzoek dat ENTRANCE – Centre of Expertise Energy doet naar Positive Energy Districts? Neem contact op met onze lector systeemintegratie Marten van der Laan of lees via de button verder: